شهید پرویز محبی
چهارشنبه, ۲۳ مهر ۱۳۹۹، ۱۰:۱۷ ب.ظ |
میثم اکبری قرانی |
۰ نظر
🔸امروز ۱۹ مهر ۱۳۹۹ ، همین روزها بود که #پرویز_محبی به جمع یاران شهیدش پیوست.
🔸 تاریخ ولادت: ۳ دی ۱۳۳۷
🔸 تاریخ شهادت: ۱۹ مهر ۱۳۶۰
🔸 محل شهادت: گنجه رودبار
🔸 گلزار شهید: ماسال
🌹 برگی از زندگینامه اولین فرمانده سپاه ماسال، شهید پرویز محبی: 👇
#شهید_پرویز_محبی در سوم دی ماه سال ۱۳۳۷ در شهر ماسال از یک خانواده مذهبی و با درآمدی متوسط دیده به جهان گشود. دوران تحصیلات ابتدایی را با موفقیت کامل و نمرات عالی به پایان رساند. سالهای اول تا سوم متوسطه را در دبیرستان شهید مطهری طی کرد و سال چهارم متوسطه را در دبیرستان شریعتی رشت گذراند. سال پنجم متوسطه را در دبیرستان مروی و سال ششم متوسطه را در دبیرستان دارالفنون تهران که از مدارس سطح بالا تهران بودند طی کرد و در طول دوران تحصیلی دبیرستان، از مطالعه کتابهای مذهبی و علمی غافل نبود. در تعطیلات تابستانی با وجود اینکه از رفاه نسبی برخوردار بود، کار می کرد و وقت خود را به #ابطال نمی گذراند. با اینکه انقلاب اسلامی هنوز به پیروزی نرسیده بود همواره خواهران و اقوام نزدیکش را امر به حفظ #حجاب می کرد و معتقد بود که زنان باید حضرت زینب(س) را الگو و اسوه خود قرار بدهند نه هنر پیشگان هرزه و #فاسد را. در سال ۱۳۵۶ در کنکور سراسری شرکت کرد و پس از کسب رتبه بسیار خوب در رشته تکنولوژی پزشکی دانشگاه شیراز قبول شد و بعد از مراحل گزینش برای ادامه تحصیل به آن دیار سفر کرد. از آنجا که زمینه مذهبی زیادی داشت از همان روزهای بدو ورود با دانشجویان مسلمان دانشگاه که فعالیت مخفی و پنهانی داشتند هماهنگ شد. در آنجا بود که هر چه بیشتر با کم و کیف اوضاع اجتماعی و سیاسی جامعه آگاهی یافت و برای رهایی از دام استعمار و نجات از گرداب حکومت شاهی مبارزات سیاسی خود را هر چه بیشتر ادامه داد. شهید محبی علاقه وافری به شهید #آیتاللهدستغیب داشت و تا آنجا که مقدور بود در سخنرانی های وی شرکت می نمود و کتابهای آن شهید را میخواند. پیامها و نوار های امام و آیت الله دستغیب را در ایام تعطیلی با خود به ماسال میاورد و اقدام به #توزیع آن می نمود. با اوج گیری تظاهرات ضد شاهی در بیشتر راهپیمایی های شیراز شرکت می کرد و یکی از عوامل راه اندازی تظاهرات و خراب کردن مراکز فساد در شیراز بود. بعد از پیروزی انقلاب از خط امام و انقلاب جدا نشد در جذب دانشجویان ورودی سال ۵۸ فعالیت بی شائبه ای داشت. ایامی که گروهک ها برای این دانشجویان دام می گستراندند شهید محبی تا آنجا که می توانست دانشجویان جدیدالورود را از خطر گروهکها آگاه می کرد و بسوی خط اصلی انقلاب سوق میداد.
علاوه بر کار در ارگانهای دیگر، درگیری با مسائل و مشکلات روزمره مردم، تشکیل بسیج و سپاه در ماسال را نیز پیگیری نمود. بسیجی که با توجه به تبلیغات مسموم گروهکها در ماسال جوانان مسلمان از آمدن به آن خجالت می کشیدند، ولی پرویز با اخلاق و رفتار اسلامی خود، جوانان را به بسیجی جذب کرد که هنوز ساختمان مشخصی نداشت
با فعالیت های تبلیغاتی بعد از مدت کوتاه، سپاه نیز به همت این شهید در ماسال تشکیل و فرماندهی آن را شخصا بر عهده گرفت.
شهید محبی سرانجام در نوزدهم مهر ماه سال ۱۳۶۰ در مسیر بازگشت از مأموریت موفقیت آمیزش برای متلاشی کردن یکی از گروههای منافقین از تهران در سن ۲۳ سالگی در گنجهرودبار در اثر سانحه رانندگی به شهادت رسید.
🌹 #خصوصیات_اخلاقی شهید محبی:👇
شهید پرویز محبّی انسانی مخلص، پاک سیرت، مبارز و بسیار #متعهد بود. اُنس عجیبی با قرآن داشت و سخت خود را مقید به رعایت شئونات و مسائل دینی می دانست.
از خصوصیات بارز این رادمرد، نظم و انضباط در کارها، #حمایت مستمندان و مددکاری محرومان در جامعه بود. به هیچ وجه حاضر نبود، برای دنیا حقّی از کسی ضایع شود. چهره مهربان شهید جاذبه خاصی داشت و رفتار پرمحبّتش باعث می شد تا جوانان به سویش گرایش پیدا کرده و از اطّلاعات دینی و اعتقادی وی استفاده کنند.
پرویز محبی در رشته کاراته و ژیمناستیک فعّالیّت داشت و در دانشگاه، سایرین را به سوی ورزش تشویق می کرد وی معتقد بود که برای درست اندیشیدن و آموختن، در کنار غذای روح باید جسم را نیز قوی کرد.
ساده زیستی و تواضع، توانست دنیا را در نگاهش بی ارزش سازد و حتّی در پُستهای مختلف که مسئولیتی داشت، بسیار عادلانه عمل می کرد و تمام توجّهش به حفظ و حراست از بیت المال بود.
🌹 یکی از شعارهای مردم در مراسم #تشییع جنازه شهید محبی:👇
🔸عزا، عزاست امروز روز عزاست امروز
فرمانده سپاهمان پیش خداست امروز
💢 امام خمینی (ره) : مقام شهادت، خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است.
✍️ جمعآوری و ویرایش: #میثم_اکبری
لینک کانال شهدای شهرستان:👇
@shohada_shahrestan
آدرس وبلاگ لالهسرخ(شهدای شهرستان)👇
lalehsorkh.blog.ir
- ۹۹/۰۷/۲۳